Breng jouw stem uit!

22.02.2018

Opbouwwerker Stijn en Annelien hebben het dak van Den Botaniek, onze werkplek in de Ronsese aandachtsbuurt Prinskouter, genomineerd voor de zonnepanelen wedstrijd van Vlaanderen. We willen winnen, want door ons energieverbruik uit zonlicht te halen, verduurzamen we niet alleen onze sociale basisvoorziening, maar stellen we ook een voorbeeld voor de buurt.

Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen zoekt in de Prinskouter, samen met de stad Ronse en de bewoners van deze oude textielarbeidersbuurt naar een duurzamer en betaalbaarder woonverhaal. De Prinskouter is jammer genoeg één van de meest kansarme buurten van Vlaanderen. Voor veel bewoners in deze wijk is de woon- en energiekost dan ook een heel zware last. Toch heeft iedereen recht op betaalbare energie.

 

Vanuit het project ‘Duurzame(r) Prinskouter op maat’ willen we dit recht mee helpen waarmaken voor de meest kansarmen. Hiervoor zetten we in op bewustmaking en energie-advies.

 

Jij kan helpen.
We hebben het dak van onze basisvoorziening in de buurt, Den Botaniek, genomineerd voor de zonnepanelen wedstrijd van Vlaanderen. Door ons eigen energieverbruik uit zonlicht te halen, verduurzamen we niet alleen onze sociale basisvoorziening, maar stellen we ook een voorbeeld voor de buurt.

 

Wat kan je doen?
Stem mee voor een duurzaam en betaalbaar alternatief!
Dit kan via de site van stroomversnellers.
Onderaan klikken op de knop ‘aansluiten bij een dak’.
Daarna eerst registreren, dan inloggen en stemmen…

 

Dank je!
Samenlevingsopbouw garandeert dat de besparingen, door dit project, rechtstreeks terugvloeien naar de meest kwetsbare bewoners van de wijk Prinskouter.

 

Extra informatie
www.stroomversneller.be