Dankjewel Anthony!

01.03.2019

Tijdens de Week van de Vrijwilliger zetten we elke dag één of meerdere vrijwilligers in het zonnetje.

Vandaag bedanken we Anthony, onze rots in de branding die zijn steentje bijdraagt in en rond Den Botaniek in Ronse.

 

Anthony,
Rots in de branding,
manusje van alles,
een ware ‘popeye’ in Den Botaniek,

Dit zijn maar enkele zinnen die jou typeren!

 

We kennen elkaar al bijna 14 jaar. Wauw.. wat gaat de tijd snel! Fantastisch dat je nog steeds de tijd, maar vooral een dikke portie goesting hebt om bij ons vrijwilligerswerk te doen.

 

Vrijdagvoormiddag is steevast jouw Botaniek moment! Mensen zien je dan meestal stoelen herstellen, tafels versleuren, computers verplaatsen, boodschappen doen, …

 

Maar je helpt niet enkel in Den Botaniek. Ook in je eigen wijk zet je jouw tijd en vaardigheden in om te helpen. Zo help je een andere vrijwilliger in de blokken, wanneer defecte lampen moeten vervangen worden. Je ruimt afval op wanneer je dit ziet rondslingeren. Je kreeg verantwoordelijkheid in jouw blok en bent een aanspreekpunt voor jouw buren. Kortom je ziet dingen die moeten aangepakt worden en gaat in dialoog en je neemt zelf ook verantwoordelijkheid op. Soms zeg je al lachend, ik ben ‘de conciërge van de blokken’.

 

Ik zag je in al die tijd een pak veranderen! Nee..  niet enkel fysiek (ook al is je haar ineens kort en weeg je wel 30kg minder dan vroeger 😉).. Dat bedoel ik niet… ik zag je uitgroeien van een ietwat schuchtere jongen die bij zichzelf niet veel talenten zag, tot iemand die nu steevast paraat staat als er moet geholpen worden in je wijk en daarbuiten. Die zelf ook initiatieven neemt. Vragen durft te stellen. Voor zichzelf en zijn wijk wil opkomen, maar vooral niet enkel woorden schiet, ook daden verricht. Daarom en om vele andere redenen… bedankt Anthony!

 

Jij maakt het verschil!