Basiswerking ‘Den Botaniek’

Waar

Ronse

 

Meer weten

Kathleen Desmyter
0491 344 111
Mail me

Annelies Backx
0491 344 139
Mail me

Barbara Verhaeghe
0491 344 121
Mail me

Dries Meuret
0491 344 127
Mail me

Marilène De Fruytier
0491 344 138
Mail me

Stijn Ovaere
0491 344 134
Mail me

In Den Botaniek in Ronse huizen Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, Agentschap Integratie en Inburgering, Sociale Kruidenier Kaboes en vzw Lejo.

 

Samen zorgen we ervoor dat Den Botaniek een veilige en vertrouwde plek is voor mensen in maatschappelijk kwetsbare posities. Een plek waar ze op een informele manier andere mensen ontmoeten en samen kunnen leren en zichzelf versterken. Het is een warm onthaalpunt met een rijk aanbod aan ontmoeting, vrijetijdsbesteding, vorming en belangenbehartiging. We nodigen bezoekers uit om mee te denken over een betekenisvol aanbod en bouwen het samen met hen uit.

 

“Hier in Den Botaniek kan je altijd iemand anders zien. Het is een grote familie. Samen eten, je komt buiten, met vrouwen praten en koffie drinken. Ik kom hier graag. De mensen die hier werken gaan zitten en kunnen goed luisteren. Het hart open, altijd.”

 

Den Botaniek is meer dan een buurthuis: er is een nauwe wisselwerking met het opbouwwerk en  mensen sluiten vaak aan bij projecten rond wonen, onderwijs en arbeid. Zo is Den Botaniek een voedingsbodem voor de opbouwprojecten in Ronse.

 

Samenwerkingpartners:
Stad Ronse, Agentschap Integratie en Inburgering, Sociale Kruidenier Kaboes, LEJO vzw.

 


Terug naar projecten