De Wissel

Waar

Denderleeuw

 

Meer weten

Lieke De Jans
0491 344 109
Mail me

Bjorn Meyers
0491 344 108
Mail me

In Denderleeuw focust Samenlevingsopbouw op kinderarmoede.
Het opbouwwerk richtte daarom twee ruilwinkels op: De Kleine Wissel voor babykleertjes en de Grote Wissel voor kinderkledij en speelgoed. Deze winkels zijn toegankelijk voor iedereen. Inwoners in een kwetsbare situatie kunnen in De Wissel hun eerste kleren bekomen. Nadien kunnen ze deze inruilen voor nieuwe kledij.

 

Met vrijwilligers bouwen we ook een Rap-Op-Stap kantoor uit. In dit kantoor kunnen mensen met minder middelen geholpen worden om een daguitstap of een vakantie te plannen.  Iedereen heeft immers recht op vakantie. Jaarlijks organiseert het opbouwwerk in kader van Rap-Op-Stap ook groepsuitstappen met gezinnen. De kinderen stellen voor wat ze graag willen doen of waar ze heen willen.

 

“We willen je graag nogmaals bedanken voor de geweldige dag! Dikke duim voor de organisatie en een welgemeende merci aan de vrijwilligers! We hebben hier 2 dolgelukkige en ondertussen proper gewassen twins die honderduit vertellen over hun dag!” – Jan, deelnemer uitstap Rap-Op-Stap

 

Elke woensdag is er Samenspel, een ontmoetingsmoment waarbij ouders en kinderen eten en samen spelen.  Tijdens dit moment worden met de volwassenen ook maatschappelijke thema’s besproken.

 

De opbouwwerkers ondersteunen verder ook de gemeente, het OCMW en andere partners in projecten rond kinderen en kinderarmoede, zoals : het Kinderkansen project, het project Kindvriendelijke gemeente, doelgroepenoverleg, Sociale Raad, etc.

 

De Wissel is een samenwerkingsproject met het OCMW Denderleeuw en de gemeente Denderleeuw.

 

 


Terug naar projecten