WIE WE ZIJN

Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen is een gedreven, sociale organisatie met vandaag meer dan 35 medewerkers en 95 vrijwilligers. De organisatie zet buurt- en opbouwwerkers in op verschillende locaties in de provincie Oost-Vlaanderen, behalve in de stad Gent. We werken elke dag opnieuw om onze missie te realiseren en een stukje geschiedenis te schrijven.


In Vlaanderen en Brussel zijn in totaal 8 regionale instituten en één ondersteuningsinstituut voor Samenlevingsopbouw werkzaam. Deze vormen samen de sector Samenlevingsopbouw. De sector wordt erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap, departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. De spelregels voor erkenning en subsidiëring zijn vastgelegd in het ‘Decreet van het maatschappelijk opbouwwerk’ van 26 juni 1991.


De belangenbehartiging van de sector is de opdracht van de Federatie Samenlevingsopbouw (FESO).
 

 

ORGANISATIE

Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen is een vereniging zonder winstoogmerk.

Op de Algemene Vergadering van 19 oktober 2004 werden de statuten aangepast aan de nieuwe vzw-wetgeving. De vernieuwde integrale statuten werden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 24 december 2004.
Een naamswijziging werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 11 juli 2006. De naam ‘Regionaal Instituut voor Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen vzw’ (afgekort RISO Oost-Vlaanderen) werd vervangen door ‘Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen vzw’.
Bekijk gerust de gecoördineerde statuten.

Wil je meer gegevens over de raad van bestuur en de algemene vergadering? Of over onze medewerkers en waar ze werken? Of hoe het staat met onze financiering?
Klik dan zeker door.
 

 


 

 Print Friendly and PDF

RSS Picasa Vimeo

In de kijker

Een boekje om van te smullen 

 

Boontoon in Dendermonde